Δήλωση Κώστα Σημίτη στα Γιάννινα

Δήλωση Κώστα Σημίτη στα Γιάννινα

«Στη σύνοδο Κορυφής δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα λόγω της εκκρεμότητας στη συγκρότηση κυβέρνησης στη Γερμανία» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού καναλιού Itv στα Γιάννινα.

«Το θέμα της εξέλιξης της Ευρώπης είναι από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν όλους τους ευρωπαίους. Από τις 14 Δεκεμβρίου θα αρχίσει μια συζήτηση για την περαιτέρω εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί τίθεται το θέμα: ότι δηλαδή πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, η μέχρι τώρα πορεία δεν αρκεί» υπογράμμισε επίσης ο κ.Σημίτης.

Με την ευκαιρία εκδήλωσης από τον Όμιλο Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων, όπου έχει προσκληθεί να μιλήσει ο κ.Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός περιηγήθηκε επίσης στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Εκφράζοντας τις εντυπώσεις του παρατήρησε σχετικά: «Πολλές φορές, αναρωτιούνται κάποιοι τι μπορεί να γίνει σε χώρους αρχαιολογικούς αλλά και παράλληλα σε χώρους που υπάρχουν έντονα στοιχεία της παράδοσης όπως είναι με την αργυροχοΐα. Στο ερώτημα «τι κάνουμε;» θα τους συμβούλευα να έρθουν στα Γιάννενα και να δουν τι έχει γίνει εδώ. Πραγματικά, είναι ένα πρότυπο αυτό το Μουσείο!».